Veien til langløp
Thomas er av de «ferske» i langløpssirkuset. Det var ikke gitt at Gifstad skulle begynne med langløp da han omsider falt ned på Skiskytting som 15åring. En sport han ønsket å satse på. I 2014 var Gifstad på høydesamling i Østerike, da Thomas sitt skiskyttergevær ble holdt tilbake i sikkerhetskontrollen i Venezia (Italia) på vei hjem. Dette satte en brå stopper for skiskytterkarrieren til Gifstad, og veien videre derfra ble kort da Gifstad alltid har følt seg sterk på lengre turer. Siden sesongen 2015 har Gifstad satset langløp. Første året måtte han bryte vasaloppet, året etter vant han første spurtpris, gikk tom, og karret seg til mål. I fjor under vasaloppet var Thomas tidlig i teten, men mistet første drikkestasjone, og var nødt til å legge seg bak i feltet for å få langing. Ved Risberg løsnet ett lite tetfelt som Thomas lå for langt bak til å se. Når Thomas omsider fikk med seg at feltet hadde løsnet foran begynte jakten. Det ble dessverre for langt å hente inn, og Thomas måtte nøye seg med og vinne spurten i gruppe 2.

Starten på seieren
Gifstads første reaksjon når han passerte målstreken var at han var forbannet. Forbannet for at han ikke hadde fått med seg at den første pulja var rykket ifra tidligere i løpet. Gifstad hadde masse krefter igjen, og var umiddelbart klar på at han kunne ha vunnet dette året. Siden målgang i Mora i 2017 har Thomas forbannet seg over «tabben» som kostet han gulljakten, og han har siden han kom i mål denne marsdagen i 2017 vært klar på at neste gang skal han følge teten helt til mål. Gjennom hele året, og frem til i dag har Vasaloppet vært med på hver eneste treningsøkt.

Skigo XC Team og alle sponsorer Gratulerer Thomas Gifstad med en veldig sterk plassering under årets Vasalopp.

 

 

Legg igjen en kommentar